En dag på stranden

Fint väder, vi följde med fam Proos och tonka till lugnet och badade med barnen, väldigt trevligt! Jag är ingen soldyrkare men det har inte varit många sånna här dagar i sommar, folk blir så glad när vädret är fint! Idag kom Magnus med typ 40 kg torsk till oss efter fiske i Norge, det är lyx det! Fick inte ens in allt och fick tacka nej till säkert 15 kg, sjukt. Här är en bild på mig och gubben under the boss även lysmaskarna på andra sidan Ullevi.

Kung och gud!

Bruce Springsteen är en kung...en gud. Han är fantastisk, asgammal och den piggaste personen jag sett på scen.
 
Man skrattar man gråter, konceren är hel! Han brände av hit efter hit och jag bara njöt. Vilken kväll, vilken känsla och vilken publik... sitta och se över 66 000 personer på Ullevi med telefoner som lyser (tändare hade varit coolare) som små eldflugor är skitläckert, sen när alla händer rör sig i publikhavet ser det ut som svajjande koraller under havet.
 
Stämningen är magisk!
 
 
Springsteen, du gjorde min kväll, min natt och min musiksommar! Du är min man!

Glada grisar och glada kor

Idag köpte jag och Anders kött från Kravmärkt kött från lokala gårdar, 10 kg! vi packade om och frös ner, och grillade en bit innerfil'e var, tippen gott! På vägen hem från Sundsvall så tog jag och Henry paus på Ikea, hittade fint tyg som jag ska sy väska till svärmor och mamma av. Imorgon drar vi till Göteborg och Springsteen, härligt! Annars var det toppen att träffa vänner och familj hemma under veckan, energi boost! Fick massa kläder av brorsan och hans tjej efter kusinerna, ett par byxor här med riktig känsla!

uppe i norr

jag och Henry satte oss i bilen och åkte till Sundsvall för att hälsa på familj och vänner. Ingen toppen tur upp direkt, 30 mil tog 5 h för grabben gillar inte att åka bil och visar det rätt tydligt.

Brorsan är sjuk och därför blir det nog bara Kicki och kusinerna till stranden imorgon, men det är inte fy skam det eller! Molly kom springandes ut och kramade mig när jag kom idag och Hilma tätt efter, det värmer i fasters hjärta det!

Hoppas på moln imorgon, men tror inte jag har en sån tur... är inte så förtjust i sol.

Bäbis i blåbärsskogen

2 liter blåbär idag, jag, Anders, Sandy och Henry plockade lite. Henry stoppade mest i munnen och inte i butten. Nu blir det en blåbärs smothie!

Lyckliga i alla sina dagar

Igår var jag på min vän Heiddis bröllop, hon gifte sig med sin Olof. Hon var vacker som en midsommardag! Super vacker ceremoni med spelmän som inte ens kan beskrivas hur duktiga de var, dessa var även deras släktingar så de spelade under middag och festen också:) Idag är jag lite bakis, vi åkte till stranden en sväng och myste, sen kom jag hem oc insåg att det är 1 år sedan bomben och utoja. Tänk att man kan ha så mycket blandade känslor i kroppen, sorg och glädje blandas. Mina tankar går idag till alla berörda. När jag ser Henry sitta och äta melon och vara helt underbar får man tro för mänskligheten igen.

Jag ska lappa hela världen

Nu är alla lappar ihopsydda iallafall, nu lär jag bestämma bakstycke och kanttyg. Funderar om jag ska göra ett överkast, en filt eller bara ett påslakan av det. Det är gjort av lappar från panduro och styvbitar jag hade hemma... Var på loppis idag i djurås, hittade lite begagnade kläder till Henry, känns alltid bra när man hittar billiga fina begagnade kläder:) Trevlig fredag hörrni!

Vindspel

Min mamma hade ett väldigt fint Vindspel hemma, ska försöka apa efter... Men det går inte så bra, borren ville inte borra genom stenarna jag ville ha. Hum, ska försöka lösa det, nu tar jag kväll! :)

Auktion

Idag ska vi på auktion, sen kommer anticimex och ska ta bort lite jordgetingar, och sen får vi besök av fina vänner. Anders ska baka kaka... Blir spännande att se resultatet.:) Henry som fyllde 1 i tisdags påminner om hur fort tiden går, herregud snart börjar jag jobba dessutom, aj aj! Lapptäcket har kommit en bit på vägen i allafall, alla rader sydda och sömmar pressade, ska nu st i hop alla rader, blir nog bra!

Kan djur gråta?

Vaje gång jag går in på Ica och ska handla så får jag problem.Vad ska vi äta den här veckan? VilkeT protein? Vart finns KRAV produkterna? Varför finns det inget jävla pålägg som är KRAV märkt? EKO kött....nehe, inte mycket att välja på där... en korv och en låda färs, toppen.
 
Jag kan för mitt liv inte förstå hur det kan finnas typ 1000 pålägg och inget är KRAVmärkt, hur det inte kan finnas ett urval av KRAV-kött. Varje gång jag ser någon plocka upp den där satans irlänska fläskfilen för 59 kr/kg så funderar jag på om grisar kan gråta?
 
Gråter den lilla nyfödda grisen när de kastrerar honom utan bedövning? Gråter grisarna som bor på betonggolv och inte har en chans till att böka runt i jorden?  Gråter kor och tjurar som blir instängda utan utevistelse?
 
Sen kommer vi till disken med Kyckling, där blir det värre, där finns det mer än 20 olika paket av kyckling, ingen är ekologisk, ingen är KRAV-märkt... den blilligaste kostar 59 kr/ kg... Om man kan sälja kyckling för 59 kr/kg vad har den fått för liv?...
 
Kycklingen som bor med så många andra kycklingar att de kliver på varandra och den snabba tillväxt som görs av deras foder orsakar stort lidande för kycklingarna då resten av kroppen inte hinner växa i lika snabb takt. Hjärtsvikt, deformerade ben och frakturer är några av de sjukdomar kycklingarna lider av.
 
Gråter kycklingen som ligger där på sina brytna ben och ser en strimma ljus från en lampa i taket?
 
Detta tänker jag på varje gång jag handlar,... visst, det blir skitdyrt för min sambo vägrar att bli vegetarian och jag tänker inte missunna Henry kött.
 
Det ska vara dyrt att äta kött, det ska vara dyrt att producera fram kött från välmående djur som levt ett bra liv!
 
Nästa gång du går på mataffären, fundera över om djur kan gråta?
 
Innan du går, snälla snälla skriv under för att ställa högre Krav inom kycklingindustrin
, på initiativ av Djurens rätt.
 
http://www.djurensratt.se/var-ar-alla-kycklingar
 
Karma!

Blåbär

Idag åkte bror med familj hem, blev väldigt tomt här! Haft det så bra och Henry älskar verkligen sällskapet av kusinerna. Molly och vår vita katt blev riktigt bundis och hon frågade nyss på telefon om hon fick prata med katten. Henry är så grinig idag att vi gick ut och gick en sväng, hittade lite blåbär och smultron som bli bra som kvällsmellis.

Fiska!

Firat Henry idag med fint sällskap, fick fina presenter också. Molly och jag bakade en tårta som verkade till belåtelse:) och nu fiskar vi en sväng på kvällen:) toppen dag helt enkelt!

Full fräs!

Bror med familj kom i ons, mamma och Chrille igår, och Henry är först feberfri idag, det har varit full fräs på nätterna:) Idag ska vi ut på strutsfarmen och se strutsar och äta lunch, hoppas det inte är galet mkt folk med tanke på att det är dale carlia cup. På väg...

Min vän

Jag har en vän som under den första halvan av det här året haft det väldigt tufft.  Min vän har behövt samla styrka många gånger med korta mellanrum. När min vän skulle få lite semester så blev det ännu en utmaning som slutade i allt annat än avkoppling. Min vän har i det tuffaste varit fantastiskt duktig och mäktat med mer än bra. Idag har det gått 190 dagar av årets 365 dagar, 175 dagar kvar. Jag hoppas att dessa dagar är mer ljus än mörk, har mer glädje än sorg, att min vän skrattar mer än vad tårar faller. Min vän är vacker, stark och underbar och förtjänar inget mindre än det bästa. Det är vad jag önskar dig min vän.

Härligt med fungerande app

Äntligen fungerar appen igen, så jag kan låna Anders telefon till han enorma irritation:) Idag har det regnat så in i tusan, fick ösa utanför källardörren för att inte få in vatten! Sen märker vi att det kommer in vatten genom taket eftersom nya pannorna inte är på än.. Pappen klara bara så mkt regn!. Imorgon kommer pannorna, äntligen kan man få släppa det här jävla taket:) Sydde gardiner till tvättstugan som terapi efter en jobbig dag. Bjuder på en bild på min härliga sambo som lagt presseningar på taket halva dagen:)

Det är fult att inte måla!

Att få infall att måla klart saker är bra, då blir det gjort när man tycker det är roligt! insidan av altanen är nu klar, toppen bra tills min familj kommer och hälsar på till veckan.
 
Så här såg det ut efter första strykningen. Vi byter svart mot vitt, eftersom vi ska måla om knutar och fönsterkarmarna vita  när vi målar om huset nästa sommar.
 
 
Sen fick jag ett till infall, jag bestämde mig för att måla bokstäver till Henrys rum. Blå blev dom, blir nog fint till den gröna tapeten och blå tapet som sitter på dörrarna med motiv av ugglor och fåglar. Får se när dom torkat och kommit upp!
 
 
hann även med en grillning hos Tongring/Svensson, jäklar vilken produktiv dag jag haft!
 

Rekreation My ASS

Fy fan, mygg och broms löser av varandra, det är som kinesisk tortyr. Imorgon åker vi hem!

Fladdermusholk

Nu har grabbarna lagt klart all läkt och vindskivor, nu börjar det likan något!
 
När vi tog av pannorna på taket så flög massa fladdermöss ut, dom hade tydligen sitt hem där. Jag tyckte först synd om dom och sen när jag läste lite på nätet så ser jag att dom äter galet mycket mygg dessutom... så dom måste jag behålla på tomten, eftersom vi bor i ett mygghål.
 
Så jag tittade på nätet och byggde en fladdermusholk av norsk standard, det var verkligen inte avancerat. Ska bara klura ut vart den ska sitta och sen bygga fler!!
 
Lite bilder från "bygget"
 
 
 
Nu bär det av till Älvdalen för lite rekreation!

pin me sucker

Anders och Tonka fixade mer med taket idag, så nu är snart all läkt klar, vindskivor imorgon...sen blir det paus igen för en tripp till Älvdalen.
 
Har lekt hemmafru idag och lagat mat åt pojkarna, sen gick jag med Henry till Mellstaparken och tittade på djuren en sväng, han gillade verkligen hönorna och deras kacklande (påminner väl om mig)
 
Sen kom Sandra och drack kaffe, det var mycket trevlgt att höra om alla singelfasoner som hänt under festivalen (lever ett singelliv genom dig Sandra=))
 
 
Knåpade ihop en ny nåldyna, orkade inte angagera mig i lapptäcket, så jag gjorde något litet istället.
 
Nu ska det knåpas i hop en matlista istället, puh!
 
Nåldynan här.
 

sy en sacco/ bigboy

lätt som en plätt. gjorde det för ett tag sen, blev bra resultat tycker jag. Lite tråkigt med bara raksömmar, men jag sydde in en dragkedja så man kan ta av överdraget och tvätta det. Själva kulorna ligger insydda i ett gamalt lakan.
 
Det går att ha den som en mindre säng på golvet och sova i och sitta väldigt bekvämt också eftersom den är så pass stor.
Jag gjorde vår av bävernylon, slistarkt! dessutom drog den inte åt sig så mkt katthår, det är tacksamt i vårt hus.
Jag valde limegrön bävernylon från Stoff och Stil. Själva kulorna tog jag från vår gamla säck som gått sönder...önska jag kunde hitta mer kulor så jag kunde sy mer säckar, men vette tusan vart det säljs?
 
Här är den med henry i också...
 

gamlapaltor

.Jag är Anna.

RSS 2.0