Jordgubbar

Idag tog Carina och Stella med mig oc Henry ut på jordgubbsplockning i Säter. Mer i himmelriket har Henry aldrig varit. Ungen som älskar jordgubbar gick omkring och bara tjuvåt i jordgubbslandet. Vi plockade 2,5kg som till viss del frusits in sen tänkte jag göra sylt och ev saft på resten imorgon.

Måste åka och plocka mer, var ju super trevligt nöje. Tack Carina för bra tips!

Mitt växthus

Jag är så nöjd med att Ernsta mig i sommar. Jag har ett litet växthus med tomat och gurka. Pallkragar med ruccola, spenat, morot, potatis och jordgubbar.

Jag liksom många andra (caroline) börjar tycka det är roligt att odla helt plötsligt... Men det är ju så kul att se saker växa och samtidigt veta att jag gör det.

'Min granne sa att det är vuxenpoäng att börja odla. Så jag kanske är vuxen trots allt.

Funderar...

Min första semestervecka är nu avverkad. Den har till stor del och glädje spenderats med min son. Det var så mkt med jobbet innan semestern började och jag var nog inte delaktig i mitt eget liv mot slutet. Nu har vi funnit varandra igen jag och grabben. Det känns absolut underbart. Att vara närvarande med både sinne och kropp igen är förfriskande. Att se och faktiskt se, ibland glömmer man det i farten av allt.

Nu precis som alla andra gånger jag får 5 min över så börjar jag fundera... (Oftast i bilen och innan jag somnar)

...Fundera på hur jag kan förändra. Hur kan jag göra världen till en bättre plats? I vilken ende jag än börjar så känns det för lite, för snålt och för dåligt.

Jag vill kunna säga att jag gjort skillnad. När jag dör vill jag lämna något efter mig. Jag vill inte bara ha förbrukat utan även bidragit.

Jag skänker pengar, men det är knappast att bidra. Mitt huvud jobbar ständigt på affärsidéer som ska resultera i en bättre värld.

Jag vill så mkt men jag får liksom inte ut det. (Jag låter som Emma Green Tregaro efter misslyckad tävling)

Annars funderar jag på hur jag ska göra i mitt yrkesliv, arbetstiderna jag har nu vill jag inte ha när Henry börjar skolan.

Kan jag kombinera min ambition till en bättre värld och mitt framtida yrkesliv. Det är oftast detta jag funderar över... Inte så mkt annat faktiskt.... Hum...
Spirandet av affärsidéer för en bättre morgondag för alla (!) fortsätter, säkert hela semestern ut och säkert längre än så. Jag hoppas verkligen jag lyckas koka ihop något som faktiskt kommer betyda skillnad för någon eller några.

Make a different!


gamlapaltor

.Jag är Anna.

RSS 2.0