Julfint

Har pyntat advent idag. Brukar göra det på första advent, men tjuvstartade iår då jag är ledig idag. Kransen på dörren behöver lite Lull-Lull men det var för mörkt och kallt för att ut och leta det nu. Det får komma till helgen. Känns väldigt mysigt att börja pynta inför jul:)

Minnen

Det sägs att vi inte riktigt kan lita på vår egen hjärna. Den är lite nyckfull och kan hitta på saker som inte är riktigt sann. Minnen är något som hjärnan kan fabricera. Ifrån kort kan hjärnan skapa ett minne som inte fanns från början.Vi tror vi har ett minne från något som endast är ett kort som någon berättat en historia kring. Jag vet inte själv vad som är riktiga minnen och fabricerade minnen, men egentligen så kanske det inte spelar så stor roll om ett fint minne man har av någon är på riktigt, hjärnan kanske skapar det som den har brist av. Jag tycker det är tråkigt att jag saknar mycket minnen av dom som inte längre finns med oss, men jag har fortfarande kvar en känsla av hur personerna var. Det är svårt att beskriva, men i princip essensen av personen. Det tycker jag är coolt, för det är inte ett specifikt minne, det är en känsla, och det borde vara äkta. Men vad vet man, hjärnan verka kunna spela spratt. Det är nog mycket man inte ens vet om sig själv. Idag har jag varit ledig, har hängt med grabben och ska in mot Falun senare för att träffa Heiddis. Har lyckats gått en prommis på 2.5 km utan smärta idag, tror akupunkturen börjar ge resultat. Hoppas det fortsätter i den här stilen. Det är väldigt underskattat att kunna vardagsmotionera.

baka baka liten kaka

ikväll har jag bakat till jobbet. Jag har bakat bröd till konferansfikat, och skorpor som "gofika". Jag tror mina skorpor som "gofika" kommer bli underkända då alla andra har bakat muffins, morotskaka och sånt där annat fluffigt med smet på. Men men. På alla skolor jag jobbat på så är det alltid så att insatsen ökar destu längre fram i terminen man har bakvecka. I början av terminen kan man komma med skorpor, men inte i slutet, då är det i princip en bröllopstårta men maränger och små änglar som sjönger som gäller. Allt annat är underkänt.
 
Det ska bli spännande att se vad kritikerna säger....

Kvällsnöje

Middag, bio sen fågelskådning.

Epic fail

Förlusten i schack mot Sandra igår var verkligen en pinsam förlust. Det var som att alla hjärnceller låg i dvala.

Idag är vi ute på loppisrunda. :)

Har gjort ett "fotoalbum" till Henry med bilder på hans familj och. Kompisar. Han tycker om att bläddra i den, han är duktig på att veta vilka all är också. Smart unge.

Loppisfynd

Min nya stol, den är verkligen toppen! Behövde en i hörnet i vardagsrummet, och helt plötsligt stod den där p "ta till vara" för 100 kr.

Har löst problemet med de tovade sulorna, tovade in vliselin och de blev styva, frågan är om de kanske blev för tjocka, får se när de provas i grabbens skor, började med hans sulor som korvade sig i skorna. Snacka om att det är learning by doing på det mesta man gör.

Tova sulor

Började på att tova ett par sulor till mina egna skor igår. Mitt problem är att få dom stabila. Jag lade ett stycke linne som jag tovar in ullen i, men de blir ju ganksa lösa ändå och då kanske de rör runt sig i skorna.
 
Tips någon?

geni

jag tror att min sjukgymnast är lite av ett geni. Jag hoppas ch tror han är rätt ute den här gången. Jag har inte kunnat motionera sen augusti och jag har fått ont när jag gått en dag på jobbet. 
 
Sen i fredags har han börjat använda akupunktur och kopplat på ström på det i en muskel i min ljumske. Idag kunde jag leka på jobbet. Jag kunde leka spion i skogen och dessutom dunken efter det. Visst jag har lite ont efter men hade inget ont under tiden.
 
Vilken befrielse att äntligen kunna röra på mig!!! Hoppas det går i den här riktningen nu, då kanske jag kan börja gympa och springa snart, och åka skidor när snön kommer!
 
Ett geni, GENI!

Nike

Presenter till Lill bruden. Hon var en sån vacker liten tös.

Kuddöverdrag och mini-täcke. Tyg från rosa huset och panduro. Dessutom ett äldre kuddöverdrag med lite lagningar. Jag gillar tyger och saker som blivit lagade och använda, de har lite själ. Dessutom mössa och vantar, tyg från rosa huset.

Mönster: egna.

Så fel

Jag är först att erkänna (den här gången) att jag hade fel, lertvål/schampo är inte okej, det är fel, det går inte att tvätta håret med!

Anders säger att det borde säga dig själv att håret blir lortigare om man kletar in lera i Håret.Han har rätt. Inte att rekommendera.

Jaja, en erfarenhet rikare.

Angående min icke-shoppa idé så måste jag nog erkänna även där att det är lite väl dumt. Inte idén isig, den är fortfarande bra, men jag orkar inte sätta upp regler kring alla aspekter av min tillvaro, jag tror jag är smart nog redan och sköter mig rätt bra. Det kändes lite som om det är gjort för att misslyckas.

Äh jag försöker vara så vettig jag bara kan istället, det låter som en bättre plan med mindre regler.

Imorgon ska jag åka upp till Sundsvall och se nyfödda söta Lilla Nike! Det är ju sp härligt med bäbisar.

Saknar Alla vänner och familj när jag inte är hemma så ofta pga att man nu jobbar igen.

Ser Er snart! :)

En julklapp avklarad

Min och Anders julklapp till varandra blev i år att vara fadder hos WWF i ett år. Känns bra, blev 100 kr i månaden. 1200 på ett år, 600 / person. Typ vad en julklapp skulle gått på.

Stolt fadder!

Vinst!

Äntligen. Nu vann jag i tipsrundan! Full pott till mig! Haha, vad tillfredsställande det var:)

Annars har vi haft besök av en jobbkompis till mig, hennes karl och deras dotter. Henry gillade detta skarpt.

Annars har jag fortsatt med lapptäcket, jag siktar på att bli klar till jul, det blir Henrys julklapp helt enkelt. Har börjat brodera på det också, jag gör det verkligen svårare än det behöver vara.

Målade också mitt syskrin idag, jag gjorde ett till Sandra när hon fyllde men mitt har fram till idag varit omålat. Guld och rosa, gillar det, känns som en skattkista.

Härlig söndag som avslutas med ett bad:)

Yatzy

Slog helt fantastiskt personrekord ( jag är A . Anders är B) i omgång 1... Sen i ren jonsson-anda så går han och slår mig med 2 sorgliga poäng i många 2, precis som hans far gör i utebingon. Suck, i cant Win!

Bältros

Ja, det är inte alla under 60 år som drabbas av bältros. Men jag tillhör dom. Fått i ansiktet och läkaren har gett mig medicin och jobbförbud. Hon var lite tveksam men nästan säker på att det var just bältros... Jag som skulle upp och träffa Lisa och Niklas bebis i helgen. Så typiskt.

Känns väldigt konstigt art vara hemma som sjuk när man inte är "sjuk". Är ju inte krasslig, bara en smittrisk.

Jaja,passade på att sy mig ett nytt pannband av tyg från symässan. Eko-tyg, gillart!

gamlapaltor

.Jag är Anna.

RSS 2.0