Nöjd kille




Hjälmmössa

När Henry var 6 månader sydde jag en hjälmmössa åt honom av ett gammalt mönster från 70 talet. Testade göra en till idag, mönstret är superbra som skyddar kinder och mössan blir verkligen varm med fleece i. 
Jag gav (tyvärr) honom valet av tyg. Han valde ett retrotyg jag köpte på mässan på rea för att sy typ underställ eller




 pyjamas. Men han skulle prompt ha just detta tyg. 
Sorgligt nog tycker jag inte det passar på en mössa, ser lite sorligt ut och har inga färger som poppar ut. 
Men men... "Baby wants, baby gets" som min vän André skulle sagt. 
Vill nog göra om i annat tyg. Återstå att se vad grabben tycker om den. 

Symässan

Igår var jag ner på symässan i Sthlm. Fick trevligt sällskap av Mickis. 
Jag köpte lite tyg och även lite ull att Tova med. Jag får verkligen inspiration till att Tova när julen snart närmar dig, testade om tekniken satt kvar och tovade en liten tomte, skulle dock behöva lite andra färger märkte jag när jag kom hem. Men det är svårt att välja på plats. 

Tygerna ska bli lite smått och gott, vågar inte avslöja för mkt då vissa ska bli julklappar. Tygstuven längst ner i högen är mysig fleece, längtar att få sätta saxen i den! 




Raglan tröja



Som söndagsprojekt valde jag en raglan tröja i stl 100 ur en gammal mönster vik från 80 talet. Blev rätt bra, nog för stor för Henry, men kul att se om mönstret passar. Gillar bättre att sy tröjor i ranglan än vanlig ärm. 

Ockuperat strumpor

Mitt syrum har ockuperats av en nyopererad sambo. Det blir inget sytt nu. Anders knä blir nog bättre. Henry är så klart super krånglig på nätterna. Men i natt ( ta i trä) sov han geom hela natten. Och gav mig en väl behövd hel natts sömn. 
Vilken lördag att vakna till; utsövd och barnskratt på nedervåningen. 
Hej goda helg!

gamlapaltor

.Jag är Anna.

RSS 2.0