strutsen- varning för dåligt samvete.

Jag precis som många andra lever som en struts. Vi sticker fint ner huvudet i sanden och låtsas som vi inte vet om världens bedrövliga tillstånd. Vi intalar oss om att det inte är vårat problem. Vi påstår att vi inte har råd att skänka pengar just nu. Vi säger att det inte rör oss. Att vi ensamma inte gör någon skillnad.
 
Jag har en stor uppskattning för att jag är född i Sverige. För att jag får leva i ett land som har demokrati, rent vatten, förbud mot barnaga, förbud mot könsstympning, där barn inte säljs för att betala skulder, där vi har rätt att gå i skolan, där krig inte råder, där barnsoldater inte tillhör vardagen, där jag har rätt att rösta, uttrycka min åsikt och leva det liv jag själv väljer. Jag vaknar varje morgon med ett tak över huvudet, jag har mat i kylskåpet och kläder på kroppen.
 
Jag har sedan en tid tillbaka slutat sticka ner huvudet i sanden. Jag har börjat lyssna och ta till mig världens tillstånd och min roll som medborgare av den här planeten. Jag tänker på vilka varor jag köper.
 
Jag vill inte äta en djur som levt under hemska förhållanden, rest runt halva jorden för att sedan skjutas och ätas av mig. Jag vill inte handla 3 stycken jävla "måste-handväskor" på Åhlens när pengarna kan ge mat i magen på barn i flyktingläger eller rädda några elefanter undan tjuvskyttar.
 
Jag måste se hur världen ser ut för att kunna hjälpa den. Det går inte att sticka ner huvudet i sanden hela livet- bara för att kunna leva utan dåligt samvete eller ont i hjärtat.
 
Att vi lever så olika på den här planeten är som det är. Vi ska självklart kunna unna oss. Men vi som har det så bra, har nog råd att dela med oss lite. Jag jobbar 75%, min sambo jobbar 80%, vi bor i en villa, vi äger en bil, vi har ett barn, vi är normal inkomsttagare. Vi lyckas hitta ett sätt att varje månad skänka pengar till olika organisationer. Inga enorma summor, men alltid något.
 
Att födas i Sverige är 0.08%. Om det var vi som satt utan rent vatten och mat i ett flyktingläger under stekande sol med barn man inte kan föda, skulle vi nog vilja att den andra hälften delade med sig lite till.
 
Jag kan bli så ledsen och få så ont i hjärtat av att titta på dokumentärer som skildrar vår värld så som "Världen: döttrar som valuta". Där man måste betala av sina skulder med sin döttrar. Där barnen utsätts för det värsta möjliga. Men kanske är det sådant vi behöver se för att få en spark i arslet och ta vårt ansvar som medmänniskor.
 
Ta upp huvudet ur sanden, hitta en bra sak att ge till och skänk lite slantar!

Guntherklänning

Idag sydde jag min andra klänning med mönster från gynthers bok " sy till barnen"

Förra gången sydde jag i trikå, denna gång i bomull, detta var överlägset mer lättarbetat. Jag gjorde några missar, men så är det, jag tänker inte efter innan jag gör, då blir det så.

Vet tyvärr inte hur passformen är innan den kommer på den tänkta flickan.

Den borde om den passar vara rätt skön till sommaren med ett par tights, annars går det bli dockkläder.

Elefant del2

Nu är alla lösa delar ihopsydda. Nu ska den i princip bara fyllas, sy på armar och huvud sen klart!

Helt sjukt många delar, lång tid tog det, men måste säga det var en bra beskrivning att jobba efter.

Får se hans form när han blir proppmätt:)

Elefant

Nu börjar jag rita mönster på elefanten, ska bli 70 cm hög. Många delar. Hoppas på det bästa:)

Uppdatering kommer senare

Sy tröja del 2

Del två enligt denna arbetsbeskrivning är att sy halsmudden. Därefter sy ihop axlarna.

Sen ska man sy på armarna. Om man är så smart att man klipper ut två så är det bra. Jag klippte ut en och har inget tyg kvar... Osmart, det är så dåligt!

Jag sitter lite fast och del tre blir lite hängande ett tag.

Återkommer med det :)

Sy tröja del 1

Del ett har varit att få fingrarna ur ars..t och klippa ur tyget. Hade sådan tur att ha lite kvar från ett par byxor jag sydde för ett år sedan.

Steg ett: klipp ut mönstret, nåla fast, klipp ur i tyget.

Check.

Väntar på post

Idag beställde jag ett mönster på ett gosedjur. Jag har tittat på det länge och velat sy det. Nu väntar det bara att det kommer på posten så jag kan börja.

Har verkligen börjat fundera på en overlockmaskin.... alla säger dom är så bra, måste nog börja spara...=)

Laga jeans!

Jeans är en liten miljöbov och därför tycker jag att det är bra att laga sina gamla favoriter så de räcker så långt de kan. Det är ju dessutom skönt med ingådda jeans!

Grenar är vanliga att de går sönder, jag lappar insidan med brorsans gamla "omöjliga att rädda"-jeans.

Svårt var att lappa ett knä inifrån, det fanns som ingen plats att trä ett helt ben genom maskinen, jag fick trä maskinen genom jeansen... Låter mystiskt, men det gick.

Två av mina favvojeans som legat trasiga sedan 2 år har nu fått sig ett uppryck, och det är ju kul att få in dom i garderoben igen! Välkomna gamla vänner!

Koka egen äppelmos

Egen äppelmos är mumma!

Ca. 10 stora äpplen- skalade och skivade
Ca. 1 dl vatten
Ev. 1 st kanelstång

Koka upp - mosa

Tillsätt 3 msk socker.
Häll upp i burkar
Frys in.

Klart!

gamlapaltor

.Jag är Anna.

RSS 2.0