Erikshjälpen

Igår firade vi finaste Sandy i Gävle. Mycket trevlig kväll med vin, mat, spel och framförallt trevligt sällskap.

Idag när vi vaknade åt vi pannkakor och begav oss till erikshjälpen i Gävle för att fynda. Andra gången jag är där, sjukt stort.. Och bra!

Jag shoppade några dukar, en matta, ett typ virinskåp till uterummet, en fruktskål, en rottingkorg, en karaff, decilitermått, en sjal och en stor ljuslykta för några hundralappar, älskar verkligen begagnat. Tycker att saker har mer själ när de har lite historia. Känner mig nöjd som attan efter mina fynd idag!

Sep. 27, 2012

Djälp

Hjälp djuren som inte kan hjälpa sig själv, skydda sig själv och säga ifrån!

Galen

Jag vet inte hur andra föräldrar har det med sömn.det brukar skämtas att man aldrig får sova, men just nu känns det som jag aldrig får Sova. Henry skriker och vaknar varje natt känns det som. Just nu är det nog tänder... Men när tar elendet slut och hela nätter får sovas?

Valla

Idag har gubben byggt ett vallaställ till mig. Toppen till vintern! Han är bra snäll Anders!

Idag var jag hos sjukgymnasten igen, på lite rehab träning för mina ljumskar och andra muskler kring buk och ben. Han anser att mina muskler är klena.. Tror han använde uttrycket farmor för att beskriva min nivp.Tror han har rätt tyvärr.

Jaja, no time like the present att börja få igång kroppen. Han tror att mina smärtor i "fogarna" egentligen är smärtor från leder och muskler som han tror vi kan träna till. Hoppas!

Annars har jag ett bäckenröntgen att se fram emot i veckan, ny ska vi komma till räta med det här problemet!

Imorgon är studiedag på jobbet och detta innebär fritids hela dagen, toppen det. Tror ska vi ska baka lite.

Henry och mitt nya vallaställ!

Skor

Nya skor inhandlade, inte en dag för sent. Nya hemma och ett par nya till jobbet som inneskor! Toppen, detta borde förbättra livet för mina fötter! Det är viktigt vad man har på fötterna!

Lappa

Henrys lappkudde som syddes när han var nyfödd, hade gärna haft mer av de tyget.

Vill åka ner på syfestival i Sthlm i oktober, tror jag ska unna mig det:)

Handla tyg och gå på workshops!!!

Terapi

Jag hoppas alla har någon form av terapi på fritiden som min symaskin är för mig.

Dagen har varit si så där, det är lite stressigt på jobbet så jag behöver lite avslappning och då passar jag på att sy.

Fixade en väska åt mamma, hon behöver lite matkassar:) klippte ut en mössa till Henry. Fortsätter på den imorgon.

Pratade med Henke idag. Han och hans tjej försöker vara lite neutral i färgerna... Toppen:) här kommer jag med super rosa då!! Äh, va fan, dom behöver väl inte använda det då... Tanken som räknas!

För övrigt älskar jag min hemmagjorda lampa av tyg från erikshjälpen och skärm från emmaus! Dom flesta utom Sandra hatar den, känns bra att ingen kommer stjäla den vid en eventuell stöld.

Sov gott, imorgon ska vi ut i regnet för en gemenskapsdag på jobbet, härligt med regn tycker jag, det är friskt och skönt! Rätt kläder och gulaschsoppa i termos!

Mormor

Mormor blev idag skickad med ambulans till Umeå för hon har ett brock i aortan. Ingen vet än hur allvarligt det är, bara att hoppas hon mår bra och det är något som går att fixa.

Ingen bra start på denna vecka. Men man måste hålla god attityd! Med rätt inställning kommer man lite längre.

Nytt och sytt

Idag fick jag reda på att min vän Henke och hans tjej fått en flicka. Direkt hamnar jag vid symaskinen. Det är bara att sy på när det faller över en.

Jag har så många projekt som ligger just nu, och det är rätt irriterande. Henrys lapptäcke, Henrys byxor sandras födelsedagspresent... Och nu gjorde jag massa annat istället. Present till Henkes bebis och lite andra presenter till andra nykläckta vänner i form av mössa och vantar!

Men jag tänkte åka upp och titta på lilla Vilja i helgen och presenter är ett måste!:) Blev iallafall klar med lappkudden jag tänkt gjort till dom, visste bara inte vilka färger jag skulle använda innan jag visste kön på bebisen. Nu använde jag en hel del rosa, hoppas bara att Henkes tjej inte är rosa-hatare.

Lisa och Niklas har köpt ett hus jag är så nyfiken på, detta måste också ses!
Saknar mina brorsbarn så mkt att jag inte kan göra annat än att åka upp till helgen!

Den här helgen har för övrigt varit toppen, bara lugn och ro med massa utflykter. I lördags var vi i gyllbergen och grillade efter en vandring. Idag tog vi en cykelutflykt. Toppen det.

Hoppas ni haft en toppen helg!


https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3540132/images/2012/pic_505639ddddf2b370410034c8.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3540132/images/2012/pic_505639ddddf2b370410034c8.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3540132/images/2012/pic_505639e3e087c3237a204839.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3540132/images/2012/pic_505639e3e087c3237a204839.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3540132/images/2012/pic_50563a15ddf2b37095003490.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3540132/images/2012/pic_50563a15ddf2b37095003490.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3540132/images/2012/pic_50563a1be087c32395640047.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3540132/images/2012/pic_50563a1be087c32395640047.jpg" class="image">

Älskade katt

Min fina fänrik har fått somna in. Min trogna vän och väldigt snälla katt fick igår en propp i benet och gjorde honom förlamad. Det var inget att göra åt, och han fick somna in hos veterinären.

Han fick en fin sista tid med mycket ute stunder, set får vara en liten tröst. Men han var min första sambo och fantastisk mysherre.
Mycket saknad av hela familjen.

Klart.

Nu är grabben färdig, har kissat och är utskriven.

Sädesleden var lite kort så dom kan inte lova att kulan överlever men vi håller tummarna.

Henry fick glass efter operationen, sin allra första glass, den va god den må ni tro.

Han var så duktig och charmade alla på avdelningen . Är verkligen en stolt mamma nu.

Nu är vi hemma och myser i hemmets trygga vrå igen, skönt att vara hemma igen, detta har verkligen varit en lång dag.

Väntar

Sitter och väntar på att Henry ska komma ur operation, läkaren ringde nyss, kulan satt inte i ljumsken och de måste då göra ett snitt längre upp och gå via magen i stället.

Anders fick gå in med honom, jag kunde inte sluta gråta, och det behöver inte vara det sista man ser innan man somnar.

Nu vill jag bara det ska bli klart och att få se grabben skratta igen :)

Uppsala

Vi är på plats och har spenderat en fin dag i Uppsala, landstinget bjuder på ett helt okej hotel som ligger väldigt centralt. Har varit på myrorna, tagit en fika vid ån och i en lekpark med Henry. Bredvid hotellet låg en skotsk pub, helt i min och Anders linje, fick en riktigt smaklig burgare med olika öl till middag.

Nu ska Henry bada och sen är det godnatt och se hur morgonen blir.

Min egen tur till Vc slutade med en remiss till öron näsa gals och en remiss till röntgen av mitt bäcken.

Vilka måndagsexemplar vi är:)

Håll tummarna för oss imorgon.

Den förlorade pungkulan

Dagen har bjudit på massa fint, vi plockade lingon i morse, (som jag glömt rensa, kom jag på nu) sen kom mamma och Chrille på middag, när de körde hem från Lidköping, väldigt roligt!!! :) saknar dom väldigt mycket.

Imorgon åker vi däremot till Uppsala för att på tisdag åka in på akademiska sjukhuset och operera ner Henrys pungkula. Det ska vara en rutin operation men tanken på att han ska sövas gör mig väldigt nervös. Jag gillar inte.

Jag är orolig även fast jag vet att dom kan sitt jobb och säkert gjort detta mer än flera gånger. Men det hjälper inte en mammas hjärta och nerver. Jag försöker låta bli att tänka på det, vi ska först ha en trevlig dag i Uppsala innan så jag ockuperar tanken med det istället.

Men imorgon innan vi åker ska jag in och kolla mina mystiska foglossnings smärtor som gör mig helt vardagshandikappad just nu. Hoppas på att få något konkret svar. För detta kan inte fortsätta, kan ju inte ta promenader eller ta av och på mina byxor utan att sitta ner. Drömde i natt att doktorn sa att det var tidig reumatism eller cancer. Börjar bli lite smått hypokondrisk månntro.

Hoppas bara på det bästa för mig och grabben just nu:)

Vagnen...

Blev ett totalt magplask, bryr mig inte om att knäppa kort på detta fiasko till epic fail!

Var på syfestival på dalatravet idag, intressant var att det bara såldes garn, inget tyg, ingen tråd,... Inget syrelaterat alls, väldigt mystiskt och mycket besviken blev jag. Ja ja, så kan det vara.

Nu eldar gubben upp så det blir en varm lördag i olsson jonsson huset.

Trevlig lördag!

Fundilera

Ligger och lyssnar på Henry som ska sova, men han ligger mest och bara låter en massa. funderar lite på allt möjligt som har med min existens att göra... Viktigt som oviktigt.

Konstaterat är att hälsan är viktig för att humöret ska vara bra. Humöret hänger ofta ihop med inställningen man kommer att ha. Och inställningen kommer ofta avgöra bemötande från andra eller eventuell slutprodukt.

Satt nyss och läste tidningen fritidspedagogen, där stod det att förhoppningsvis så kommer det komma kurser för oss fritidspedagoger i nästa lärarlyft där man får möjlighet att utbilda sig och därmed undervisa i syslöjd. Hur härligt vore inte det??

Om jag då hållet god hälsa, därmed gott humör och inställning så kanske jag kan få hålla på med syslöjd i framtiden!

Vi får hoppas:)

Ny vecka

Hade inställningen imorse att veckan skulle bli toppen, den började inte toppen, hoppas den slutar bättre:)

Här är Henry i sitt essä!

lite synd om mig

jag hade super foglossning i mitt bäcken när jag var gravid, kändes som hela kroppen höll på att glida isär, det hugg i blybenet och vissa dagar bara grät jag för det gjorde så ont- det enda som hjälpte var akupuntur i öronen, det gjorde att jag fortfarander kunde stå på benen.
 
Efter förlossningen blev det sakta bättre, jag åkte tom tjejvasan 6 mån efter förlossning, men det var nog för mkt för kroppen, då fick jag ont igen. jag får fortfarande ont om jag går längre sträckor, typ över 6 km.
 
Detta skulle jag kunna accepterat. Men nu helt huxifluxi har jag börjat få ont igen, ont som det började när jag var gravid, innan det blev olidligt ont. Det känns väldigt oroväckande. Nu får jag ont av att gå 500 m igen, gör ont när jag ska klä på mig. Blev tvungen att ta ett grav-test bara för att kolla, negativt (puhh). Jag tänkte att det går väl över...men det blir bara värre.
 
Men man ska väl inte behöva ha de här besvären hela livet ut? kan ju inte motionera alls nu. Nu får det nog vara nog, ska ringa vc och kolla om jag kan få remiss till nån naprapat eller så. Vill inte få tillbaka hugg-smärtorna. I den här takten man går nu så blir man bara rundare och musklerna blir ju obefintliga... är på väg att bli årets julgris.
 
Om man sluppit besvär under och efter graviditeten ska man nog skratta lite och köpa en trisslott. Kanske sitter det nåon hemma och tycker mina besvär är lindriga för hon pissar ner sig varje gång någon drar ett skämt eftersom hon fått inkontinens-problem. Kanske den som har problem att skita tycker mina problem är lindriga. Hon med Hemoröjder, särade magmuskler, framfall, fula ärr på magen, stora bristningar, flikar och felsydd mellan benen och krossat bäcken tycker jag bara gnäller.. listan av besvär man kan drabbas av är lååång... finns nog mer också.
 
Det kanske finns värre saker att drabbas av så är det nog, men just nu tycker jag faktiskt lite synd om mig själv.
 
trevlig lördag gott folk!

gamlapaltor

.Jag är Anna.

RSS 2.0