extrem blir extremare

Jag har under årens lopp bara blivit värre och värre enligt endel, enligt mig själv lite mer insiktsfull och kanske lite smått extrem.
 
Starten var med att jag bara börja köpa "glada" (eko, krav) ägg, sen Eko i allt i den utsträckning det går. Sen bara äta kött som är KRAV. Smink, tvål, deo och hudkrämer som ej är djurtestade och ska vara svanenmärkt och utan några konstiga ämnen i. Ska nu handla lertvål att tvätta håret med (ska tydligen vara helt okej och helt utan konstigheter.)
 
Jag har sen börjat handla det mesta på  second hand sen ett tag tillbaka.
 
Sen igår insåg jag hur mycket gifter det ligger i helt vanliga barn leksaker.... jag blir nästan trött på mig själv att jag börjar bli lite smått extrem.... men när jag väl har insett läget så har jag svårt att släppa det....
 
Åter till leksakerna.. jag känner lite avsmak och har nästan lust att kasta ut alla leksaker jag har här hemma för att köpa nya "giftfria" leksaker. Helt jävla sjukt att man inte kan lita på att leksaker inte innehåller tungmetaller och hormonhämmande gifter. Samma gällande barnkläder som också innehåller både det ena och det andra.
 
Nu har jag tänkt att jag ska under ett år inte köpa en enda ny pryl, inte för att jag handlar så mkt, men bara för skojs skull kolla hur det skulle funka. Att om jag måste handla något så måste jag handla begagnat. Det enda som får inhandlas nytt är förbrukningsprodukter så som mat, toapapper, hygienartiklar. Absolut inte kläder....Bara genom att köpa begagnat/ byta till sig tre plagg, t ex kofta, jeans och T-shirt sparar man: 8000 liter vatten, 2,7 kg kemikalier och 70-180 kWh. sjukt!
 
Jag tänkte lägga till ett något kryphål dock och det är gällande min hobby: att sy. Till detta får jag handla, om jag handlar godkända tyger som är GOTS märkta (ekologiska tyger) och begagnade tyger.
Ett annat kryphål är när det gäller Henry, fattas det något för honom som jag anser att han verkligen behöver för att fungera, då måste det kunna handlas nytt om begagnat inte finns.
 
Jag funderar fortfarande hur jag ska lösa julen bara... hur f-n ska man lyckas med julklapparna om jag inte får handla... jag tror den som kommer bli mest besviken är min 36 åriga storebror som älskar julklappar. Men jag funderar på att det ska vara okej att ge bort upplevelser.. hum, funderingarna kring hela detta projekt fortsätter. När jag lyckats lista ut alla mina regler och kryphål återkommer jag.
 
Nu vet jag att alla inte tänker som jag och det är helt okej, vi är alla olika, men jag har i samma mening rätt att vara hur löjligt extrem jag vill =)

Jag släpper totalt ut 3.6 ton CO2e.

gå in och kolla din miljöpåverkan på http://goteborg.klimatkontot.se/Default.aspx 
 
kolla även http://www.ale.se/bygga-bo-och-miljo/miljo-och-klimat/hallbar-utveckling/leva-hallbart.html för att bli mer inspirerad till ett hållbart liv!
 
 
riktigt intressant!

Ebbas dop

Idag döps Ebba. Till henne har jag sytt ett kuddöverdrag som är 50% återbruks material. Jag skulle verkligen vilja sy allt i 100 % återbruk men det går inte alltid. Hälften av tyget är från panduro och även stoff och stil.

Hon får även ett halsband där överskottet går till barncancerfonden.

William och Alexander har fyllt år i oktober, 4år och 2år. Dom får en varsin mössa. Mönstret jag använder är eget.

Glömde skriva att mönstret till vantarna jag sydde är ur "sy till barnen" av e. gynther.

Henry och Nova

Fin dag i lekparken! Elin tog med kaffe, toppen det!

Inspirationen håller i sig

Även ikväll fick jag nått fel och sydde som en galning. Lite som ska bli present till Lisa och Niklas lilla tjej,, men eftersom dom är så vrång och vägrar ge ut datum för födsel så är jag vrång att berätta vad jag tillverkar till jäntan! Men en ledtråd finns i korten nedan:)


Jag sydde klart ett par vantar till Henry som jag började på igår, hade kunna blivit klar igår om jag inte måsta sprätta upp ena vanten 3 ggr.

Hjärnan verkade slå storslint och vägrade förstå att det skulle bli en vänstervante, jag sydde som en högervante... Om och om igen:) får se om passformen är bra imorgon.

Men även om de inte passar så är jag lite extra stolt att jag lyckats få ihop två tumvantar.

Anders är ständigt fastklistrad i sin bok, detta har pågått väldigt länge nu, för mig som inte är ett superstort fan av att läsa så förstår jag inte hur man kan spendera så mkt tid framför en bok:) men han tycker ju inte om att sy... Så vi är väl lite olika:)

Inspirerad

Idag kände jag inspiration! Började med lite mössor som ska till några födelsedagsbarn! Tog slut på lite tyg nu, tur jag köpte nytt på symässan, så det finns till lite julklappar:)

Sen satte jag mig och lökade framför ett nytt avsnitt av gossip Girl, började Tova mössan som ska bli en tomte så småningom om. Bäst att börja pyssla inför jul itid. Älska jul!

Avslutar med att tipsa om att torka äpplen och äta som snacks. Jag torkade mina i ugnen med kanel på, super gott!!!

Tova sulor

Tänkte idag att jag skulle Tova lite sulor till Henrys vinterskor som är lite stora. Det var verkligen inte svårt, men inte så varierande heller. Blir nog varma och bra i skorna:)

Syfestival

Var idag på syfestival med Heiddis och Sandy nere i Stockholm. Inhandlade lite tyg, tog in lite inspiration och lärde mig att Tova ull! Det var jätte kul och enkelt, en ny hobby, inte varje dag man märker ngt nytt, verkligen kul!

Vädret hem var verkligen allt annat än kul, mörkt regn och läskigt. Nästa år blir det buss!

Mitt första tovade alster, vilket uppenbart är ett äpple:)

För barncancer fonden

Idag tackade vi av en kollega, hon skulle få en present. En förälder till en elev på skolan gör änglasmycken till förmån för barncancerfonden. När all vinst går till något bra är det en bra present.

När jag var där och köpte smycket till kollegan passade jag på att handla ett halsband åt mig själv.. Jag gillar rosa:)

Har ett par änglaörhängen sedan innan, men det är kul med lite mer att välja på, jag åker nog till henne och shoppar igen.

Just

Efter att maskinen försökt tugga upp Henrys byxor så gav jag nästan upp, men jag fick lappa hålet bara. Dom klarade sig:) färgen däremot var väl inte den jag tänkt mig, men sånt är livet när man beställer från internet.

Tycker väldigt mkt om mina nya kängor som jag så fint hittade på barnavdelningen (kavat ) fördel med små fötter ibland!

Damm

Skulle städa symaskinen idag, den har börjat beter sig illa, därför fick jag skruva upp han... Satan va damm där var. Inte konstigt han va sur.

God natt gott folk!

Styck- lördag

Idag har det hänt grejer. Började morgonen med fotografering av Henry, hoppas det gick bra, tror Däremot inte det, han var snorig och grinig. Jaja, det visar sig.

Sen var vi på kupolen en sväng för att inhandla vinterskor till mig och Henry och jacka till mig, som en stressad morsa var man varit in och handlat av allt på 30 min.

Börjar verkligen hata kupolen, bara stress, massa folk och ofrisk luft. En fin fika på waynes gick avsluta.

Direkt till Anders mamma för att hjälpa till att stycka älg som Magnus kom med hem från älgjakten.

Christin fick stå för styckandet, jag packade och märkte köttet. En annan ser ju inte skillnad på allt, nog lika bra att inte hålla i kniven då :)

Tut tut

Framåt, vi åker framåt... Hellst på bil:)

Henry är en gofis som älskar att hjälpa pappa med ved till kakelugnen, fick sitt första brännsår igår, bränt sig utan att vi märkt, den är väl inte direkt barnvänlig när den är varm.

Mina goda vänner L och N ska snart få barn, jag är väldigt spänd av förväntan. När man vet själv vad för spännande de snart ska få uppleva så blir jag själv så upprymd att jag knappt kan andas:) det ska bli så kul!!! Har börjat spåna vad sy maskinen ska hitte på.

Jag och Heiddis tog ett beslut att åka ner på syfestivalen i Stockholm nästa helg, det kommer verkligen bli toppen!

Pengar men ingen ära

Så här gick det till. Jag fick bingo idag och vann 100 kr, Tage fick också bingo, men en mindre och vann 25 kr. För hans 11 rätt förra veckan fick han 50 kr, och jag fick tröstpris som de lottar ut varje vecka som blev ett kaffe paket.

Denna vecka fick jag sorgliga 8 poäng, Tage fick då självklart 9 poäng på tipset. Jag slog han i bingon och fick mer pengar men ingen ära då jag förlorade i tipset där all kunskap sitter!

Jaja, ny chans nästa söndag, då ska gubben få däng!

Anders har varit duktig och börjat provisoriskt sätta upp och glasa farstukvisten, han ville se om det såg bra ut innan han börjar på riktigt.
Vi behöver en kallfarstu i vinter eftersom vår hall är så liten och trång, det rymmer inte en vagn och 2 par skor.

Bli nog bra tillslut det också, lär nog laga rutorna också:)

Marknad

På väg hem från rättviksmarknad, trevligt men sjukt vad folk! Bilkön ut ur stan var epic!

Trevlig höstlördag med fint väder, imorgon tar jag revansch på tipsrundan!

Rättelse

Efter att Anders pappa kom och visade mig ett tidningsurklipp måste det komma en rättelse, det var så att de rättar våra bingon fel, Tage hade visst 11 rätt!.. Och jag 10, typiskt!

Här var man mallig i onödan... Men jag vann extrapris iallafall.

Stress på jobbet, hum, min omänskliga förmåga att kunna släppa jobbet när man slutar har försvunnit, hoppas jag hittar den igen...

Tips

Tips till alla i Borlänge är att gå tipsrunda på söndagar vid älven. Vi gick hela förra året och nu har det satt i gång igen, verkligen ett toppen nöje. Hade 10/12 rätt i sön, Anders pappa hade 9/12. Yes! Viktigt!

gamlapaltor

.Jag är Anna.

RSS 2.0